Минулої доби харківські рятувальники гасили пожежі, діставали загиблих з-під завалів та розміновували боєприпаси

Фото: ДСНС

За минулу добу рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 61 оперативний виїзд, з яких: на ліквідацію пожеж – 55, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами – 28, пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом – 16, пожеж у приватному секторі та на об’єктах, що сталися з інших причин, не пов’язаних обстрілами — 11; також 3 рази на розбирання завалів та 3 — на допомогу населенню.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

За добу рятувальники дістали з-під завалів тіла шести харків’ян, які загинули через російські обстріли. Двоє загиблих були у Холодногірському районі міста, по одному – у Московському та Індустріальному районах та двоє – у Пісочині. В Індустріальному районі міста з-під завалів дістали двох постраждалих, але живих людей. Також троє людей були врятовані на пожежах.

На гасіння пожеж, спричинених російськими обстрілами, підрозділи ДСНС виїжджали 28 разів за добу. Горіли житлові багатоповерхівки, приватні будинки, гаражі та автівки, складські будівлі, об’єкти торгівлі та харчування. Палало майже в усіх районах Харкова. У Київському районі – дві пожежі, у Московському – п’ять, в Індустріальному – три, в Основ’янському та Холодногірському – по дві пожежі, в Новобаварському та Немишлянському – по одній. В області також було неспокійно. Від ворожих обстрілів сталися по одній пожежі в Ізюмському та Чугуївському районах, три – у Богодухівському та сім – у Харківському районі.

Найбільша з цих пожеж виникла у Київському районі обласного центру зранку вчора, 10 квітня. Горіли складські будівлі на площі близько 1000 кв. метрів, її ліквідували три відділення ДСНС.

Ближче до вечора, о 17:29, запалала будівля ангарного типу в Харківському районі області. Пожєежу на площі близько 600 кв. метрів гасили п’ять одиниць техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС.

Вже сьогодні, 11 квітня, о 00:28 сталася пожежа на даху житлової дев’ятиповерхівки в Основ’янському районі Харкова. Площа пожежі склала близько 200 кв. метрів. З верхніх поверхів рятувальники евакуювали двох людей. Гасили вогонь 10 одиниць техніки та 50 чоловік особового складу ДСНС.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 54 виїзди для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, 9 квітня бійці ДСНС врятували кота, який два тижні був заблокований під завалами п’ятиповерхівки в Індустріальному районі Харкова