Пожежники Харкова за добу загасили 15 пожеж спричинених російськими обстрілами (фото, відео)

Фото: ДСНС

За добу з 07 по 08 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 15 виїздів на гасіння пожеж спричинених ворожими обстрілами.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Протягом доби рятувальники виїздили на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок, приватних будинків, гаражів та автівок, складських будівель, об’єктів торгівлі та харчування. Пожежі сталися у Київському (3) та Індустріальному (6) районах міста Харкова, а також у Чугуївському (1) та Харківському (5) районах області.

«Найбільша пожежа виникла о 15:30 у одному з торговельних центрів міста Харкова. Горіли дах та частково приміщення на 3-му та 4-му поверхах будівлі. Площа пожежі склала близько 2300 кв.м. О 17:20 пожежу було локалізовано, а о 20:25 повністю ліквідовано. За попередніми даними жертв та постраждалих немає. У ліквідації пожежі брали участь 18 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 80 чоловік особового складу ДСНС», – йдеться у повідомленні.

О 17:05 рятувальники виїздили на гасіння пожежі складської будівлі в Індустріальному районі Харкова. Площа пожежі склала близько 2000 кв. метрів. На місці події працювало шість одиниць пожежно-рятувальної техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС. О 19:55 пожежу було ліквідовано.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 41 виїзд для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

І, як завжди, деякі наші земляки й досі не уяснили собі, що підпал трави та сухостою у воєнний час дорівнює диверсії. Рятувальникам довелося гасити 30 пожеж в екосистемах, спричинених «необережним поводженням з вогнем та підпалом». Мабуть, правоохоронним органам вже час узятися за паліїв та показово притягнути до відповідальності хоча б кількох – можливо, після цього мешканці Харківщини стануть обережніші.

Як повідомляв Харків Times, рятувальники Харківського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій України за добу з 5 по 6 квітня здійснили 28 оперативних виїздів на гасіння спричинених ворожими обстрілами пожеж, розмінування боєприпасів та інші термінові випадки.