За півтора місяці російського вторгнення у Харківській області загинула 21 дитина, 50 були поранені

Розбитий російською ракетою дитсадок на Павловому Полі у Харкові. Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Російські агресори від початку повномасштабного вторгнення в Україну вбили на території Харківської області 21 дитину, ще 50 дітей були поранені. Ці сумні цифри не є остаточними, оскільки відсутні відомості про загиблих та поранених дітей з районів, де тривають активні бойові дії, та з тимчасово окупованих територій області.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

«Військовослужбовці зс рф продовжують демонструвати жорстокість до мирного населення та намагаються знищити майбутнє України, цинічно вбиваючи дітей», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок жорстоких обстрілів росіянами об’єктів інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджені 156 закладів освіти, з них 83 школи, 61 дитячий садочок, 9 закладів позашкільної освіти. Школа та три дитячих садочка зруйновані повністю.

На території області російськими обстрілами пошкоджені 15 закладів освіти, з них 12 шкіл, 2 дитячі садочки та технікум. Повсністю зруйновані щонайменше дві школи та дитячий садок.

Й ці цифри також не остаточні, оскільки виявити зруйновані та пошкоджені будівлі на тимчасово окупованих територіях та у районах бойових дій немає можливості.

«Збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів триває. У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Запевняємо – усі винні понесуть невідворотне покарання», – запевняють в обласній прокуратурі.

Як повідомляв Харків Times, 3 квітня внаслідок російського обстрілу Слобідського району Харкова були важко поранені троє дітей.