За останню добу пожежники гасили суху траву вдвічі частіше від на наслідків обстрілів

Фото: kmu.gov.ua

Рятувальники Харківського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій України за добу, з 31 березня по 1 квітня, здійснили 51 оперативний виїзд. При цьому 12 разів – на ліквідацію пожеж, спричинених російськими обстрілами, та 24 рази – на ліквідацію на гасіння пожеж в екосистемах.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на Головне управляння ДСНС області.

Ще два рази рятувальники гасили пожежі у приватному секторі, чотири рази виїжджали на розбирання завалів від російських ударів по області, три рази виїжджали для допомоги населенню. З-під завалів вдалося врятувати людину.

Також минулої доби піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 15 артилерійських боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

В управлінні відзначили зростання кількості та площі пожеж в екосистемах, а також нагадали про посилення відповідальності за підпал сухої трави.

«Протягом доби через нехтування правилами пожежної безпеки та навмисні підпали сухостою на Харківщині знищено біля 50 га сухої рослинності. Вкотре нагадуємо, що спричинення пожеж в екосистемах у воєнний час прирівнюються до диверсії та несе за собою кримінальне покарання», – наголосили в ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, в останню добу березня 2022 року російські окупаційні війська обстрілювали Харків з артилерії, мінометів, танків. Ворог бив по районах Салтівки, П’ятихатки, Олексіївки, ХТЗ, Холодна Гора, Кулінічі, Велика Данилівка, Дергачі. Всього зафіксували близько 46 ударів, а також близько 170 обстрілів з РСЗВ типу «град» і ракетний удар в центральну частину міста.