Понад 30 зруйнованих будинків – наслідки ворожого удару по Золочіву

Внаслідок підступних обстрілів, які російські загарбники здійснили 23 березня по населеним пунткам Харківської області, у смт Старий Салтів загинула жінка, а в смт Золочів зруйнованочастково або повністю понад 30 житлових будинків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За інформацією слідства, смт Золочів Богодухівського району військовослужбовці РФ обстріляли з ракетних систем залпового вогню.

“Внаслідок обстрілу пошкоджено понад 30 будинків, частина з яких зруйнована повністю”, – розповіли в прокуратурі.

Смт Старий Салтів Чугуївського району окупанти накрили артилерійським вогнем. Внаслідок обстрілу пошкоджено ліцей.

“Під час обстрілу загинула жінка. Вона отримала травму черевної порожнини від уламків боєприпасів”, – розповіли в прокуратурі.

За фактами обстрілів смт Золочів та Старий Салтів розпочато кримінальне провадження за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

У Старому Салтові внаслідок ворожого обстрілу 23 березня загинула секретар селищної ради Галина Курсачова. Про це Харків Times розповіли у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

“Галина Северинівна більшість життя пропрацювала директором дитячого садка у Старому Салтові, була депутаткою місцевої ради, близько року тому зайняла посаду секретаря Старосалтівської селищної ради”, – розповіли у прес-службі.

Жінка отримала смертельні поранення, коли намагалася дістатися укриття.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок російськими загарбниками Лозової Харківської області поранень зазнали восьмеро людей, всі вони – цивільні мешканці міста.