Окупанти та зрадники відповідатимуть за скоєне – поліція у Харкові документує факти злочинів

Фото: прес-служба Нацполіції у Харківській області

З початку російського вторгнення харківські поліцейські затримали 34 правопорушника, серед яких мародери, крадії, підозрювані у вчиненні вбивств та розбоїв.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Національної поліції Харківської області.

Також слідчі збирають факти воєнних злочинів російської армії.

«Окупанти відповідатимуть за кожний свій постріл, кожний зруйнований будинок, кожне загублене життя», – зазначили у поліції.

Крім того, поліцейські продовжують виконувати гуманітарну місію, опікуючись громадянами, які опинилися у скрутному становищі через війну. Разом із волонтерами вони розвозять продукти харчування, ліки, предмети гігієни родинам, які потребують допомоги, а також супроводжують транспорт з громадянами, які вирішили евакуюватися, забезпечують порядок на залізничному вокзалі.

У поліції нагадують харків’янам про необхідність дотримуватися правил особистої безпеки під час обстрілів, не порушувати вимоги комендантської години, завжди мати про собі документи та предмети першої необхідності.

Правоохоронці наголошують, що цілодобово працюють оператори служби «102» та чат-бот у Telegram: @Kharkiv102_bot. При виявленні вибухонебезпечних предметів потрібно терміново дзвонити до поліції чи ДСНС за номером «101».

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові СБУ затримала російського навідника.

Біля парку Горького військові затримали ворожу розвідницю.