Мер Харкова закликав міжнародну спільноту закрити небо над Україною

Фото: novyny.live

Харківський міський голова Ігор Терехов звернувся до голови підкомітету Призу Європи ПАРЕ та мерів міст-побратимів та партнерів Харкова щодо впровадження безпольотної зони над територією України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У зверненні Ігор Терехов зазначив, що протягом 11-ти днів найбільшу європейську країну в центрі Європи намагаються знищити. Всупереч правилам ведення війни, Російська Федерація варварськи саме з повітря атакує цивільні об’єкти: житлові будинки, дитячі садки, школи, лікарні, пологові будинки, а також критичну комунальну інфраструктуру, яка забезпечує життєдіяльність міста.

«Вогонь ведеться з неба прицільно, на ураження – вночі і вдень. Тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей – така ціна зволікання з закриттям неба. Це не випадкові мішені, це цілеспрямований удар саме по цивільним об’єктам. Зруйнована інфраструктура, сотні будинків без тепла у морози, без водопостачання, без світла. Без будь-якого перебільшення, єдиний спосіб вижити для всіх нас, і я маю на увазі увесь світ – це зона А2/АD над Україною. Закрийте небо над Україною! Врятуйте не Україну – врятуйте світ!» – звернувся Ігор Терехов до міжнародної спільноти.

Харків з першого дня навали російських окупантів піддається постійним масовим бомбардуванням. За інформацією голови військової адміністрації Харківської області Олега Синєгубова, над Харковом майже постійно одночасно перебувають 5-7 штурмовиків та винищувачів противника, які періодично здійснюють бомбардування кварталів міста з мирними жителями.

6 березня окупанти з “Градів” обстріляли ХФТІ, в якому знаходиться ядерна установка.