У Харкові захисники України взяли в полон російських окупантів – фото та відео ворогів

Під час боїв за Харків, що розпочалися вночі 27 лютого Збройним Силам України здалися в полон десятки російських бійців.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови військової адміністрації Харківської області Олега Синєгубова у Telegram.

“Російські бійці, яких взяли в полон, розповідають про повне знесилення та деморалізацію, вони не мають зв‘язку з центральним командуванням, не розуміють і не знають подальших своїх дій. З початку нападу на Україну вони не отримують їжі та води, у техніки немає запасів пального”, – йдеться в повідомленні.

До допису він додав фото полонених.

За словами Олега Синєгубова, покидаючи позиції, російські бійці намагаються заховатися поміж цивільним населенням, просять у людей одяг та їжу. Бо «вдома» їх ніхто вже не чекає.

Голова військової адміністрації звернувся до жителів Харківської області бути обережними, не відчиняти двері незнайомцям, не допомагайте російському агресору в переховуваннях.

Він також повідомив, що місто повністю контролюється українськими військовими.

Між тим в соцмережах з’явилося відео допиту одного з полонених, якого, хоч і з заблюреним обличчям можна побачити на фото, опубликованому головою Харківської військової адміністрації.

Так, російський окупант розповів, що є контрактником віськової частини 32 364 ЗС РФ. Службу проходить у якості гранатометника. Він сказав, що його звати Касаткін Натан Юрійович. Свій спіч окупант закінчив гаслом: Слава Україні – Героям Слава!”, та назвав керівника Росії епітетом, який вигадали харківські ультрас.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України під Гостомелем захопила секретні документи, що були в російських загарбників, яких розбомбили українські силовики.