Як харківські нардепи голосували за санкції

Сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада України рекомендувала Раді національної безпеки та оборони (РНБО) ухвалити рішення про запровадження персональних санкцій до громадян Російської Федерації, які голосували за визнання самопроголошених «ДНР/ЛНР». З харківських народних депутатів «за» цю ухвалу ВР проголосували 10 осіб, двоє були відсутні на голосуванні та двоє не голосували.

Про це Харків Times стало відомо із результатів поіменного голосування, опублікованих на сайті Верховної Ради.

Отже, «за» санкції були: Марія Мезенцева (виборчий округ №168), Олександр Куницький (округ №169), Вікторія Кінзбурська (№171), Юрій Здебський (№172), Олександр Бакумов (№173), Євген Пивоваров (№ 175), Олександр Литвинов (№178), Юлія Світлична (№179), Олексій Красов (№180), Дмитро Микіша (181). Не голосували депутат від 177-го виборчого округу Дмитро Любота та член фракції ОПЗЖ Олександр Фельдман (округ №174). Ну, а Андрій Одарченко (округ №170) та Дмитро Шенцев (округ №176), мабуть, вважали нижчим за свою гідність відвідувати засідання Ради у ці буремні часи.

Втім, трохи пізніше на YouTube було викладено запис із Верховної Ради, на якому один з депутатів (імовірно, Любота) у не зовсім друкованих виразах скаржився, що його голос «за» чомусь не був зарахований під час голосування.

Запропоновані санкції передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, припинення дії всіляких угод та спільних програм та ще багато чого – усього 19 пунктів.

Як повідомляв Харків Times, Рада національної безпеки та оборони України сьогодні, 23 лютого, ухвалила рішення про запровадження в країні надзвичайного стану у зв’язку з російською агресією.