До дверей російського консульства у Харкові принесли жалобний вінок

Фото: Суспільне/Харків

Сьогодні, 23 лютого, біля дверей Генерального консульства Росії на вулиці Максиміліановській у центрі Харкова з’явився жалобний вінок із написом російською мовою: «Идите домой! Водки нет!».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці Facebook голови громадської організації «Світанок» Вадима Позднякова.

«Харків’яни лишили привіт пацакам перед їх евакуацією», – написав Поздняков.

В інтерв’ю Суспільному Поздняков заявив, що це «просто прощальний подарунок нашим “хорошим друзям” з російського консульства». Він наголосив, що його організація вже неодноразово вимагала закриття цієї установи та висловив сподівання, що дипломатичні відносини «будуть розірвані до нашої перемоги».

«Це ініціатива одного з наших активістів щодо всього цього і ми, звісно, його в цьому підтримали», – сказав Поздняков.

Фото: Pozdniakov Vadym/Facebook

Як повідомляв Харків Times, 21 лютого в генеральному консульстві РФ у Харкові припинили електронний запис на прийом, пояснюючи це “несприятливою епідеміологічною обстановкою та оптимізацією штату консульства”.

У червні 2020 року на житловій будівлі, що височіє над консульством Російської Федерації з боку вулиці Багалія, харківські художники намалювали мурал із зображенням святого Георгія, який вражає двоголового змія, та емблемою Департаменту контррозвідки Служби Безпеки України.