Біженців із зони бойових дій та з окупованих територій розмістять у Чугуївському районі Харківської області

Фото: uahotels.info

У Харківській обласній державній адміністрації визначилися з розміщенням тимчасово-переміщених осіб, які можуть прямувати до Харківської області із зони бойових дій російсько-української війни та з тимчасово окупованих українських територій.

Про це Харків Times стало відомо з рішення надзвичайної комісії ХОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Цим рішенням для розміщення ТПО виділили санаторій «Ялинка», розташований у селі Дачне Чугуївського району, поряд із заповідником «Гомільшанські ліси».

«На період загострення соціально-економічної ситуації» місцевій владі наказано у межах своєї компетенції «розглянути питання щодо забезпечення належних умов для тимчасового проживання ТПО на їх територіях (харчування, опалення житлових приміщень тощо)». Надалі обіцяють вирішити питання компенсації власникам установ, які надають ТПО послуги харчування та проживання.

«Ялинка» – бальнеологічний, питний та кліматичний курорт для дорослих і дітей, розрахований на проживання 300 осіб. У корпусі санаторію розташовані одно-, дво- та тримісні номери з усіма зручностями. Є також окремі котеджі на 2-4 особи. Нині біженців у санаторії наразі немає.

Як повідомляв Харків Times, Рада національної безпеки та оборони України сьогодні, 23 лютого, ухвалила рішення про запровадження в країні надзвичайного стану у зв’язку із російською агресією.