У школах Харкова модернізують харчоблоки

Фото: city.kharkov.ua

У 2022 році у їдалльнях харківських шкіл проведуть ремонт та встановлять нове обладнання. Планується модернізувати приблизно 20 харчоблоків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Про плани оновити харчоблоки міських шкільних закладів розповів мер Харкова Ігор Терехов 16 лютого після того, як ознайомився із роботою їдальні школи №122.

Він зазначив, що у місті приділяють особливу увагу організації харчування у навчальних закладах, а також ретельно стежать за тим, щоб воно було збалансованим.

«Сьогодні я подивився, як харчується група подовженого дня. Всі діти їли, казали, що їм смачно, і в цьому є велика заслуга наших кухарів та інших працівників кухні. Вони готують їжу для наших дітей і повинні працювати в комфортних умовах. Для цього виділяємо кошти, і вже цього року відремонтуємо близько 20 харчоблоків. Я хочу, щоб наші харчоблоки стали сучасними», – наголосив Ігор Терехов.

За його словами, у рамках модернізації для шкільних їдалень закуплять нову техніку, зокрема посудомийні машини, електричні сковорідки, сучасні електроплити та ін.

Харків упродовж понад 10 років виділяє кошти на забезпечення молоком понад 13 тис. першокласників, а також забезпечує безкоштовними сніданками близько 52 тис. учнів початкових класів. Крім того, близько 9 тис. школярів пільгових категорій отримують безкоштовні обіди, з яких 3,6 тис. – діти переселенців та 2,5 тис. – діти учасників АТО.

Як повідомляв Харків Times, на програму розвитку освіти Харкова у 2022 році планується спрямувати 6,07 млрд грн. Їх витратить на відкриття молодших класів загальноосвітніх шкіл, дитячих садків, інклюзивного центру, а також на ремонт будівель та харчування школярів.