Прокуратура вимагає повернути державі захоплений підприємцями ставок у Богодухівському районі

Понад 80 гектарів водосховища одна з фірм використовує для розведення та лову риби, хоча не має на це жодних прав.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Богодухівська окружна прокуратура Харківської області направила до суду позовну заяву щодо приватної фірми. Прокуратура вважає, що підприємці повинні звільнити водойму і повернути її у відання держави.

За даними слідства, одна з приватних фірм, що розташовані на території колишнього Валківського району, використовує для рибогосподарських потреб водосховище загальною площею понад 80 га.

При цьому підприємство не має жодних правовстановлюючих документів, що дають можливість займатися цим видом діяльності в цьому місці.

Порушено норми законодавства, зокрема ст. 13 Закону України “Про аквакультуру”, ст. ст. 1, 6, 43, 85 Водного кодексу України, а держава не отримує плату за користування природними ресурсами.

Зазначені порушення стали підставою для подання прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області. Наразі відкрито провадження у справі.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає повернути у відання держави водосховище в Куп’янському районі області вартістю понад 700 млн грн, яке приватне підприємство самовільно пристосувало для комерційного розведення риби.

Фірма 90-річної бабусі Тимчука хоче відсудити 4 га землі біля Печенізького водосховища.