У Харківській області за спробу незаконно потрапити до РФ затримали чоловіка з чотирма дітьми

Фото: dpsu.gov.ua

У Харківській області мешканець прикордоння повідомив правоохоронцям, що у бік РФ полями йде чоловік і веде із собою чотирьох дітей. Прикордонники, що виїхали на місце, затримали дивних мандрівників за 20 метрів від кордону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

Затримані при собі не мали документів. Чоловік розповів прикордонникам, що разом зі своїми дітьми – двома хлопчиками та двома дівчатками прямував до родичів у РФ.

Пізніше з’ясувалося, що 34-річний чоловік збрехав правоохоронцям. Діти, з якими він незаконно намагався потрапити до РФ, його співмешканки, з якою він жив у Дніпропетровській області. Порушник запевняв, що жінка погано ставилася до своїх дітей, і він вирішив потайки забрати їх від недбалої матері до родичів.

Оскільки документів, необхідних для перетину кордону, він не мав, то обрав незаконний шлях. За інформацією прес-служби Нацполіції Харківської області, чоловік із дітьми намагався потрапити до РФ в обхід пунктів пропуску 10 лютого близько 22:14.

І це була не перша його спроба незаконно потрапити до РФ. 14 листопада 2021 року його також разом дітьми затримали під час спроби перейти через кордон, щоб потрапити до Воронежа. Але минулого разу разом із дітьми була їхня мама. Тоді за рішенням суду чоловіка та жінку за спробу незаконно перетнути кордон оштрафували на 8500 грн кожного.

Прикордонники залучили чоловіка до адмінвідповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Крім того, може бути розпочато розслідування за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини).

Для з’ясування всіх обставин справи прикордонники передали чоловіка разом із дітьми 2011, 2012, 2014 та 2017 років народження працівникам Національної поліції.

Як повідомляв Харків Times, харківські прикордонники затримали два УАЗи з контрабандою та російською символікою.