Конфлікт у школі на Нових Домах вичерпано — мерія

Ілюстративне фото

Конфліктна ситуація у Харківській спеціалізованій школі №77, яка виникла через агресивну поведінку вчительки, практично вичерпана.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на директора Департаменту освіти Ольгу Деменку.

За її словами, вчителька англійської мови, яка грубо повелася з одним із учнів, отримала догану.

«Це неприємна ситуація, і ми зовсім не виправдовуємо дії вчителя, хоч би якими не були обставини, які спровокували її на такий вчинок. Це непедагогічно, і так не можна робити. Вже обговорили цей конфлікт із педагогічним колективом, відпрацювали з ювенальною превенцією, тобто поліцією. Є розуміння з батьками, які теж згодні, що і дитина поводилася не найкращим чином. Я вибачилася перед ними від імені міськради. Як підсумок, вчителька отримала догану», — зазначила Ольга Деменко.

Застосовувати суворіші санкції, а саме звільнення, у цій ситуації, вважає чиновниця, було б надмірно.

«Вчителька працює у школі майже 10 років, вона характеризується позитивно, раніше до відповідальності не притягувалася. Її підтримують інші вчителі та батьки. Це була прикра помилка з її боку, яку, сподіваюся, вона більше не повторить», — наголосила директор департаменту.

Як повідомила Ольга Деменко, найближчим часом у школах та дитячих садках буде проведено відповідні профілактичні бесіди.

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова взялася перевірити інформацію про застосування сили вчителькою щодо учня. Інцидент був знятий на відео однокласниками дитини, а відео потрапило до мережі.