Тягнув за волосся по землі: у Лозовій засудили чоловіка за домашнє насильство над сестрою

Фото: terminovo.te.ua

Лозівський міськрайонний суд визнав винним 44-річного чоловіка за фактом домашнього насильства (ст. 126-1 КК України) та засудив його до двох років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, об’єктом домашнього насильства стала сестра підсудного, з якою вони мешкають в одному будинку в Лозівському районі. У їхній сім’ї часто спалахували сварки, які переростали у побиття жінки. Чоловіка кілька разів притягали до адміністративної відповідальності за домашнє насильство щодо сестри. Але це не допомагало, він продовжувати принижувати та бити жінку.

Так, у вересні 2021 року розпалений алкоголем чоловік почав сварку із сестрою. Під час конфлікту він загрожував їй фізичною розправою. Жінка, почуваючись у небезпеці, вибігла з дому. Брат наздогнав її, повалив на землю і проволік за волосся по землі кілька метрів, після чого почав бити ногами по тілу.

Під час судового розгляду чоловік визнав свою провину. Свою поведінку він пояснив тим, що сестра сварила його за зловживання алкоголем та небажання працевлаштуватися.

Вирок Лозовського міськрайонного суду поки що не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області 50-річного чоловіка, який знущався над своєю матір’ю, засудили до 1 року і 2 місяців позбавлення волі.