У Харківській області електричка збила невідомого чоловіка (доповнено)

Фото: hk.npu.gov.ua

Вчора ввечері у Лозівському районі електропоїзд на смерть збив невідомого чоловіка. Через аварію затрималися чотири приміські поїзди, один — далекого прямування та два товарняки.

Про це Харків Times дізнався зі щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

1 лютого о 18:45 на перегоні Тройчате – Лихачове електропоїзд смертельно травмував невідомого чоловіка, який з також невідомих причин перебував на коліях.

Затримка руху цього електропоїзда становила 2 години 6 хвилин. Також довелося затриматися трьом іншим електропоїздам (на 1 годину 55 хвилин, 48 хвилин та 39 хвилин відповідно), пасажирському потягу № 795 “Харків – Дніпро” (на 29 хвилин) та двом товарним поїздам.

Пізніше прес-служба поліції Харківської області повідомила, що загиблий – 84-річний житель Лозівського району. Він вийшов на залізничні колії та перетинав їх безпосередньо перед наближенням електропотяга сполученням «Краматорськ-Харків». Машиніст подав звуковий сигнал та застосував екстрене гальмування, однак уникнути зіткнення не вдалося. Від отриманих травм пенсіонер загинув на місці.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, вранці 17 листопада на залізничній станції Пирогово, розташованій у селі Огульці Богодухівського району, жінку збили два потяги. Нещасна потрапила під один поїзд, і він відкинув її на сусідню колію, під зустрічний потяг. Через подію на ділянці Полтава — Харків затримали рух шести пасажирських поїздів в обох напрямках.

12 січня на станції Кегичівка електропоїзд сполученням Полтава — Лозова смертельно травмував жінку.