У Харківській області юну матір, яка вбила немовля, відправили під домашній арешт

Прокуратура має намір оскаржити рішення суду, що відправив під домашній арешт 18-річну мешканку села Безруки, яка вбила власну новонароджену доньку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Дергачівський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для 18-річної дівчини, яка підозрюється в умисному вбивстві власної дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК).

Як розповів речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко, засідання суду відбулося вчора, 30 січня.

Якщо спочатку підозрювана сама говорила про те, що вбила дитину шляхом задушення, то під час обрання запобіжного заходу вона вже заявляла, що дитина задихнулася випадково, коли вона неакуратно притиснула її до грудей.

У зв’язку з тяжкістю вчиненого кримінального правопорушення прокуратура оскаржуватиме вказану постанову в суді апеляційної інстанції.

Як повідомляв Харків Times, страшну знахідку виявила свекров 18-річної мешканки Безруків, вона ж 28 січня повідомила про все поліцію.

Слідчі встановили, що дівчинку жінка народила 23 січня 2022 року, пологи приймав її 25-річний чоловік. Через два дні, 25 січня, мати вбила власну дитину, просто закривши руками рота та носа, і сховала трупик у дворі. Чоловікові вона сказала, що віддала доньку соціальним службам.

Того ж дня, 28 січня, дівчину затримали та повідомили їй про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

“Щодо притягнення у минулому до відповідальності підозрюваної, її чоловіка та стану, у якому перебувала жінка під час вчинення кримінального правопорушення, то вказані обставини встановлюються. Підозрюваній буде призначатися психіатрична експертиза”, — сказав Дмитро Чубенко.