Директорці дитсадка загрожує до восьми років в’язниці за зловживання службовим становищем

Фото: hk.npu.gov.ua

Завідувачка одного з дитсадків Балаклійської громади приймала на роботу співробітників лише на папері та привласнювала нараховану ним зарплату. Тепер їй загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За фактом фіктивного працевлаштування та присвоєння бюджетних коштів слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Під час обшуку за місцем проживання завідувачки оперативники вилучили близько $20 000 доларів та 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у справі є ще два фігуранти. Один із них вважався охоронцем у дитячому садку. Але насправді чоловік займався незаконним обігом металобрухту, що є ознакою злочину, передбаченого ст. 213 КК (порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом). Під час у псевдоохоронця поліцейські вилучили близько $20 000, € 5 000, 500 000 гривень та близько 2 тонн металобрухту.

Ще у одного з фігурантів будинку вилучили наркорослини, які він зберігав для власного вживання, що є ознаками злочину, передбаченого ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту )”, – розповіли у поліції.

Слідство вирішує питання щодо повідомлення про підозру фігурантам.

Як повідомляв Харків Times, завідувачка дитсадка з Балаклійського району піде під суд за привласнення грошей.