Відстояли Харків у 2014, відстоїмо й зараз – Арсен Аваков

Арсен Аваков, червень 2014 р. Фото: Сергій Бобок

Колишній губернатор Харківської області та ще недавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Харків був і залишиться українським містом, яке, у разі потреби, відстоюватиме «рука об руку» і влада, й опозиція.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Авакова у Facebook.

«Відстояли у 2014. Якщо доведеться – відстоїмо й зараз!», – написав Аваков.

Він закликає президента Зеленського бути чесним із людьми.

«Обережніше зі словами, пане Президенте. Це не серіал і не вистава. Не треба кидатись словами. Говоріть чесно з людьми – не про шашлики – а по-дорослому – що є – які загрози і що ми робимо!», – радить політик гарантові Конституції.

Аваков наголошує на реальності загрози та наявності високих ризиків, однак, нагадує, що «сила нашого стримування набагато вища, ніж у 2014».

«І якщо я, як харків’янин, пишу цей текст слобожанською, з вільною російською орфографією – це не означає, що я, як і багато харків’ян, прийму російський світ. Не вийде. Земля горітиме під ногами у тих, хто лише спробує», – стверджує колишній глава МВС.

Він упевнений, що Харків ніколи не прийме роль «депресивного міста бандитської влади», на яку Росія перетворила Донецьк, тому що «сліпих немає – зараз ми набагато сильніші та досвідченіші».

«І влада, й опозиція стануть пліч-о-пліч та захистять і Харків, і країну! У цьому питанні немає й не може бути опозиції. Харків був і буде українським містом!», – завершує Аваков свій допис.

Як повідомляв Харків Times, раніше мер Харкова Ігор Терехов фактично заперечив заяву президента Зеленського в інтерв’ю The Washington Post про можливу окупацію Харкова Росією. «Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України», – заявив Терехов, звернувшись до харків’ян.