Організаторам онлайн-порностудії у Харкові загрожує до семи років ув’язнення (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові протягом року діяла онлайн-порностудія, організована 30-річним місцевим мешканцем. Поліція прикрила незаконний бізнес, і тепер на організатора та його спільників чекає судовий розгляд та перспектива тюремного ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Пікантність ситуації в тому, що відносно організатора, коли він створював порностудію, проводився судовий розгляд. Харків’янина судили за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК).

У перервах між судовими засіданнями 30-річний харків’янин зайнявся “бізнесом”. До його створення залучив двох співорганізаторів, а також модератора та адміністратора. В онлайн-порностудії працювали близько 7 “моделей” у віці від 20 до 24 років.

“Дівчата на орендованих квартирах у режимі реального часу демонстрували клієнтам оголені частини тіла та імітували дії сексуального характеру, за що отримували гроші”, – розповіли в поліції.

Орендоване житло зловмисники обладнали комп’ютерною технікою, веб-камерами та через час міняли студію, щоб не привертати увагу сусідів та поліції.

“Моделей” знаходили за оголошеннями, які в соцмережах публікували адміністратор та один із співорганізаторів. Серед обов’язків цієї пари також було проведення кастингу для дівчат, які відгукнулися оголошення. Перевагу віддавали претенденткам, які через складні життєві обставини були готові виконувати їх вказівки. Надалі вони навчали моделей транслювати порнографічне відео в режимі реального часу на спеціалізованих сайтах.

Слідчі висунули учасникам групи звинувачення за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 302 КК (виготовлення з метою розповсюдження та розповсюдження зображень порнографічного характеру, вчинене у складі організованої групи та створення та утримання місць розпусти, вчинене з метою наживи, організованою групою). Загалом членам організованої групи інкримінується дев’ять епізодів злочинної діяльності.

18 січня Харківська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт щодо членів групи. Матеріали направлені до суду для розгляду по суті. Зловмисникам загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліцейські припинили діяльність закладу, в якому під прикриттям масажного салону надавалися інтимні послуги. Організував заклад 40-річний мешканець Дніпра. Окрім Харкова, він володів аналогічними «салонами» у столиці та ще 14 областях країни.