У Харківській області відморозки, що зробили молоду людину інвалідом, відсидять свої 11 років

Иллюстративное фото

Харківський апеляційний суд залишив без зміни вирок Куп’янського міськрайонного суду дворічної давності. Засуджені у січні 2019 року до позбавлення волі негідники повністю відсидять призначений термін – 10 та 11 років.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Двоє відморозків, на той момент 26 та 20 років, взимку 2017 року по-звірячому побили 21-річного жителя Куп’янська на автобусній зупинці після того, як юнак зробив їм зауваження за те, що вони мочилися у громадському місці.

«Один із чоловіків почав бити потерпілого по голові, а  його товариш спостерігав, щоб протиправні дії ніхто не помітив», – йдеться у повідомленні.

На щастя, дії таки помітили студенти з вікна сусіднього гуртожитку, вони почали кричати, а вахтер викликав поліцію. Перед тим, як втекти, негідники обшарили кишені непритомної жертви, забрали його мобільний та паспорт і втекли.

Нещасний юнак близько місяця перебував у комі, став інвалідом, уже п’ять років не може самостійно ходити та говорити, потребує постійного лікування та реабілітації. Суд засудив негідників до великих термінів ув’язнення, але їм та їхнім адвокатам здалося, що покарання за фактично відібране життя «надмірне». Проте апеляційна інстанція не пом’якшила покарання, доведеться відсидіти весь призначений термін.

Як повідомляв Харків Times, у січні 2019 року Куп’янський міськрайонний суд області визнав двох раніше судимих мешканців області винними у замаху на вбивство, вчиненому за корисливими мотивами за попередньою змовою, розбої із завданням тяжких тілесних ушкоджень та незаконному заволодінні паспортом і засудив їх до 10 та 11 років ув’язнення відповідно.