У Харкові проведуть «Вертеп-фест»

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

15-16 січня Харків накриє яскравий барвистий вихор колядок, щедрівок і вертепів — вже вшосте відбудеться «Вертеп-фест». Захід проведуть у змішаному форматі – частина подій відбудеться на вулицях міста, частина – в інтернеті.

Про це Харків Times повідомили організатори.

Ключовою подією «Вертеп-фесту» стане парад вертепів, що пройде вулицею Сумською. Початок – 15 січня о 12:00 від площі Конституції. Після закінчення ходи – спів «Нова радість стала» разом з українськими та іноземними містами.

Також у цей день відбудуться виступи колективів у військовому шпиталі, дитячих будинках, ТРЦ.

Окрім цього організатори планують транслювати у соцмережах, на сайті фестивалю, у метро, ​​ТРЦ та супермаркетах відео з виконанням колядок, щедрівок, тематичних майстер-класів тощо, які всі бажаючі могли надіслати заздалегідь.

Також до 19 січня проходитиме інтернет-виставка дитячих малюнків на новорічно-різдвяну тематику «Тепло взимку» та есе «Старовинні та сучасні традиції святкування Різдва у мене в сім’ї».

Після закінчення Вертеп-Фесту вийде збірка матеріалів “Традиції сімейного святкування” з ілюстраціями – дитячими малюнками.

Збірки будуть направлені учасникам Вертеп-Фесту, до бібліотек, методичних кабінетів департаментів культури та освіти обласних міст України.

15 та 16 січня у прямому ефірі пройдуть «Етновечорниці». Учасники обговорять, як дотримуватися пісенних та інших святкових традицій в умовах пандемії; проведуть майстер-класи; поділяться кулінарними рецептами; влаштують “Колядка-баттл на виліт”.

Нагадаємо, “Вертеп-фест” проводиться у Харкові з 2017 року. Як правило, його учасниками стають десятки колективів із різних регіонів України, а глядачами – десятки тисяч людей.

2021 року через пандемію коронавірусу «Вертеп-фест» проводився в онлайн-форматі.

Як повідомляв Харків Times, 12 січня 2019 року в Харкові розпочався III Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-фест».