У Харкові патрульні зупинили Lexus із 17-річним водієм

Патрульні притягли до відповідальності харків’янку, яка передала керування автомобілем своєму неповнолітньому синові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі патрульної поліції області.

Сьогодні вдень на вулиці Леся Сердюка патрульні зупинили автомобіль Lexus за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів з’ясувалося, що за кермом сидів 17-річний хлопець, який не мав права водіння. На пасажирському місці сиділа його мати, яка попередньо передала керування автомобілем своєму синові.

Патрульні виписали безтурботній жінці адміністративний протокол за ч. 2 ст.126 КУпАП (Передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування). Сума штрафу за це правопорушення складає 3 400 гривень.

На юнака патрульні склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст.122 (порушення правил розташування транспортних засобів) та ч. 2 ст. 126 (Управління транспортним засобом особою, яка не має права керування) КУпАП. Надалі ці матеріали будуть передані до суду.

Як повідомляв Харків Times, у прокуратурі припускають, що до відповідальності можуть притягнути батьків 16-річного Миколи Харківського, який за кермом Infiniti на великій швидкості на червоне світло пронісся через перехрестя проспекту Гагаріна з проспектом Героїв Сталінграда і спровокував смертельну аварію.