У Харкові власниця турагенції піде під суд за підроблені ПЛР-тести

За продаж фейкових ПЛР-тестів з негативним результатом на COVID-19 власниці одного з харківських турагентств загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі. Справу передано до суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Київська окружна прокуратура Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо власниці туристичної агенції за фактом порушення санітарних правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням (ч. 1 ст. 325 КК).

Досудовим слідством встановлено, що на початку вересня 2021 року до турагентства звернулася жінка з проханням підібрати для неї та сім’ї путівки до Туреччини чи Греції.

Власниця турагенцї запропонувала клієнтці заодно за 500 грн придбати ПЛР-тест з негативним результатом на COVID-19. Клієнтка погодилася, сплатила незаконну послугу та отримала підроблену довідку, виписану однією з медичних лабораторій.

Під час обшуків у приміщенні турагенції виявлено та вилучено кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, довідки про замовлення ПЛР-тесту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Як повідомляв Харків Times, 11 листопада 2021 року власниці туристичної агенції повідомили про підозру за ч. 1 ст. 325 КК.