Харків отримає ще 160 автобусів Karsan

Фото: city.kharkov.ua

2022-го року Харків планує отримати ще 160 автобусів турецької марки Karsan. Після Нового року автобуси курсуватимуть на маршрутах №6 та 49.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради з посиланням на заступника Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова.

За його словами, перші 150 автобусів у місті вже закупили, і рішення про придбання другої партії на умовах лізингу було ухвалено на минулій сесії Харківської міської ради. За умовами лізингу, підприємство має сплатити аванс у розмірі 10% від вартості одного автобуса. Процентна ставка при цьому не перевищить 12% річних у гривні.

Євгеній Водовозов підкреслив, що на ці цілі будуть витрачені лише кошти міської територіальної громади та комунального підприємства.

«Першу партію – 150 автобусів – ми придбали. На минулій сесії попросили депутатів дати дозвіл на збільшення суми і вже постараємося купити не 150, а 160 автобусів, також двох типів – 6-ти та 8-метрові. Бо ідея, яку запропонував міський голова, виявилася надправильною. Ми задовольнили соціальну потребу населення та відновили покинуті маршрути, які роками не експлуатувалися перевізниками», – зазначив віцемер.

Він підкреслив, що, відповідно до економічної тенденції, перевізники продовжують залишати маршрути. Тому практично щотижня у Харкові запускають щонайменше один новий маршрут громадського транспорту.

Також Євгеній Водовозов повідомив, що у місті очікують отримання ще 22 нових тролейбусів в рамках угоди з Європейським інвестиційним банком і ведуть переговори про програму щодо закупівлі низькопідлогових трамваїв. При цьому проводиться необхідна робота, щоб розпочати складати власний трамвай.

Крім того, наступного року у Харкові розпочнуть будівництво нових станцій метрополітену. Документи на оголошення тендера на відбір генерального підрядника робіт перебувають на розгляді спеціального підрозділу Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомляв Харків Times, 70 нових турецьких автобусів Karsan планують отримати в Харкові до 10 жовтня. Нові маршрути мають зв’язати Північну Салтівку з Основою, ХТЗ і центром міста.

Також, за задумом міської влади, автобуси Karsan мають зв’язати центр міста та селище Жуковського.