Харків у смартфоні: в мерії вирішили, які служби диджиталізують у новому році

Наступного року Харківська міська рада модернізуватиме диспетчерську службу «1562», створюватиме «муніципальну невідкладну медичну допомогу», нові електронні сервіси та системи для вдосконалення роботи виконавчих органів міськради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міської ради з посиланням на директора Департаменту цифрової трансформації Галину Литвинець.

За її словами, наступного року планується впровадити автоматизовану систему «Спорт та культурний розвиток у смартфоні». Мобільний додаток забезпечить можливість отримати необхідну інформацію про наявні в місті спортивні секції, клуби та організації, культурні та творчі установи, об’єкти спортивної інфраструктури, заплановані змагання та виступи творчих колективів, відомості про тренерів, спортсменів, творчі колективи тощо.

Також наступного року планується модернізувати міську інформаційно-диспетчерську службу «15-62», що дозволить покращити її функціональні можливості, запровадити автоматизовані механізми контролю, виконання робіт тощо.

Декілька нововведень торкнуться і «Картки харків’янина». Використання сучасного програмного забезпечення дозволить автоматизувати повний цикл збору інформації та видачі карток, розширить функціональні можливості «X-card». Крім того, з’явиться цифрова картка харків’янина.

У зв’язку з планами відкрити в Харкові муніципальну медичну допомогу буде створено її кол-центр. Він забезпечить не лише належне функціонування багатоканальної телефонної лінії «15-03», а й автоматизацію прийняття викликів, їх передачу до пунктів невідкладної медичної допомоги для виїзду сімейного лікаря додому до пацієнта.

Також у 2022 році планується впровадити сучасне програмне забезпечення для обліку об’єктів малої архітектурної форми.

Як повідомляв Харків Times, безкоштовну муніципальну службу швидкої допомоги, яка створюється в Харкові, обслуговуватиме спеціальний кол-центр із багатоканальною лінією «15-03».

Протягом 10 днів до кінця 2021 року до системи лояльності проекту «Картка харків’янина» («X-card») приєднаються понад 100 нових партнерів.