У Харківській області через негоду потрапили в халепу три легковики, дві вантажівки та мікроавтобус

Протягом 19 грудня в Харківській області водії чотири рази викликали рятувальників, щоб ті допомогли їм вибратися з заметів та інших пасток зими, що розгулялася.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС Харківської області.

На автодорозі «Куп’янськ–Шиповате» біля села Кутьківка Куп’янського району в сніговий замет потрапили одразу два автомобілі: легковик Daewoo Lanos та вантажівка ЗІЛ-130.

Всередині було троє людей. Водії намагалися самостійно впоратися, але змет виявився занадто великим.

Рятувальники на автомобілі підвищеної прохідності відбуксували обидва авто на вільну від заметів ділянку дороги, і ЗІЛ з Daewoo продовжили свій шлях самостійно.

Того ж дня годиною пізніше, близько 18:30, на слизькій ділянці дороги «Київ-Харків-Довжанський» у межах Ізюмського району вилетів у кювет автомобіль Mersedes Vito. В ньому перебували двоє людей, вони не постраждали. Рятувальники витягли мікроавтобус за допомогою лебідки.

У Харкові на вулиці Китаєнка рятувальники відбуксували вантажівку Renault зі слизької ділянки дороги, а їхні колеги з Лозової прийшли на допомогу водієві ВАЗ-2101, який застряг біля села Квітневе.

Завдяки своєчасній допомозі рятувальників усі водії та пасажири змогли дістатися до місць призначення без травм та переохолоджень.

Однак у Первомайському районі біля села Троїцьке все ж таки трапилася трагедія. Як сказано у зведенні оперативної обстановки, 50-річний водій ВАЗ-2101 не впорався з керуванням, внаслідок чого його авто вилетіло в кювет і перекинулося, а сам він загинув на місці від травм. Проводиться слідство.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові та області жовтий рівень небезпеки: ожеледиця та туман.