Викрали авто та збили пішохода – суд відправив під домашній арешт 16-річного підозрюваного

У Харківській області суд обрав запобіжний захід 16-річному підлітку, який разом із старшим приятелем катався на викраденому авто і під час поїздки збив пішохода.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За рішенням суду від 10 грудня неповнолітній протягом 60 діб перебуватиме під домашнім арештом.

16-річний підліток підробляв на автомийці. 5 грудня він узяв ключі від автомобіля без дозволу власника та поїхав кататися разом зі своїм 26-річним приятелем. Під час поїздки вони розпивали алкоголь та по черзі сідали за кермо. На трасі між містом Чугуєвом і Малинівкою легковик, в якому каталися п’яні приятелі, збив пішохода.

Після ДТП вони повернулися до Малинівки, кинувши машину у посадці за селищем.

За інформацією слідства, на момент аварії за кермом був старший приятель. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від п’яти до восьми років. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

16-річному підлітку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом). За це правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією або без майна.

Досудове розслідування продовжується.

Як повідомляв Харків Times, у Чугуєві двоє хлопців викрали машину, збили пішохода і втекли з місця події.