У Змієві нечесний підрядник вкрав у дитячого садка 60 тис. грн

Директора приватного підприємства підозрюють у підробці документів та привласненні грошей під час ремонту дитячого садка у Харківській області. Якщо провину буде доведено, фігурантові справи загрожує до п’яти років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури Харківської області директору приватного підприємства повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та підробки (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК).

Розслідування встановило, що у березні 2019 року між Зміївською міською радою та приватним підприємством укладено договір підряду на проведення капітального ремонту дитячого садка.

Надалі директор підприємства, який достовірно знав, що роботи не виконані, склав та підписав акти приймання виконаних робіт та отримав на рахунок бюджетні кошти на загальну суму майже 60 тис. грн, завдавши тим самим майнову шкоду міській раді на вказану суму.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв  Харків Times, у тому ж Змієві чиновницю районної адміністрації судитимуть за службову недбалість. Під час ремонту даху дитячого садка вона підписала акт приймання робіт, вартість яких була завищена на понад 100 тис. грн.