Війна в Україні: шість порушень режиму припинення вогню, втрат не було

Упродовж минулої доби, 7 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню, одне з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В напрямку Майорська окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Під обстріл потрапили околиці населеного пункту, внаслідок чого пошкоджено приватний житловий будинок. Втрат серед цивільного населення немає.

В бік Новоолександрівки російські найманці здійснили обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Поблизу Південного ворог застосував міномети калібру 120 мм та стрілецьку зброю.

В районі Нью-Йорку противник вів обстріл з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Біля Причепилівки окупанти відкривали вогонь з вогонь автоматичних станкових та підствольних гранатометів.

“Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.”, – йдеться в повідомленні.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 8 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.