Війна в Україні: порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Протягом минулої доби, 4 грудня, та станом на 7 годину ранку 5 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В той же час, спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 81 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

В зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Мирного поза межами визначених місць зберігання виявлено 15 танків, 28 одиниць артилерії, 37 одиниць ББМ.

В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ з порушенням ліній відведення, поблизу населеного пункту Набережне було виявлено 82-мм міномет 2Б14 «Поднос».

У повідомленні української сторони СЦКК зазначається, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, на блокпості поблизу Донецька представники збройних формувань РФ, пославшись на «міркування безпеки», заборонили проїзд патрулям СММ ОБСЄ, котрі мали намір з’ясувати наявність жертв серед цивільного населення.

“Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 3 грудня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню, три з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.