Харківська муніципальна галерея запрошує на дві ювілейні виставки

Фото: facebook.com/municipal.gallery

Муніципальна галерея підготувала два проекти з нагоди свого 25-річчя. Обидва відкриваються сьогодні та працюватимуть майже до кінця грудня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Виставки «Хроніка Арта. МГ 25» та «Літери, цифри та арт: Хронопис», присвячені 25-річчю експозиційного простору на вул. Чернишевській, 15, почнуть працювати сьогодні, 3 грудня.

Експозицію «Літери, цифри та арт: Хронопис» підготувала Ірина Оленіна – графічний дизайнер, художник-графік та автор обох логотипів галереї. В арт-підвалі галереї вона представлятиме графічні макети, які ілюструють історію галереї та її виставок: «Місцеві пам’ятки», «Манія величі…», «Культурні герої» та ін.

У галереї уточнили, що історико-мистецькі розробки дизайнера доповнять роботами її колег — Олександра Рідного, Ганни Іванової, Ірини Іллінської, Едуарда Яшина, Володимира Бисова та інших художників, які експонувалися у галереї у перші роки її роботи.

Друга виставка «Хроніка Арта. МГ 25» проходитиме в головному залі галереї.

Там можна побачити роботи найяскравіших представників різних поколінь харківської арт-тусовки — Вагрича Бахчаняна, Сергія Браткова, Бориса Михайлова, Віталія Куликова, Віктора Гонтарева, Павла Макова, Станіслава Гедзевича, Олексія Борисова, Володимира Кочмара, Артема Волокітіна, Романа Мініна, Віталія Кохана, Олени Полященко.

Як повідомили у галереї, у межах цього проекту експонуватимуться роботи у різних жанрах: відео-арт, відео-інсталяція, живопис, графіка та ін.

Крім того, з червня на всіх інтернет-ресурсах галереї стартував інформаційний марафон «25 ударних тижнів», метою якого було відобразити яскраві моменти життя простору в текстових постах та фотографіях. А у вересні-жовтні пройшов кураторський проект «25», у рамках якого було проведено велику роботу з архівами, щоб представити глядачеві документально-художню виставку про найцікавіші та найважливіші події за 25-річну історію першої в країні галереї муніципального статусу.

«Ми пам’ятаємо про важливість свого ювілею, поважаємо нашу історію та досягнення, але, ставлячись відповідально до місії культурного інституту, не хочемо нікого наражати на небезпеку, тому публічний ювілей поки що переносимо до поліпшення епідситуації», — зазначили в галереї.

Обидві ювілейні виставки відкриються для відвідин із дотриманням усіх санітарних норм (захисні маски, дистанція тощо).

Виставка «Хроніка Арта. МГ 25» працюватиме до 21 грудня, а «Літери, цифри та арт: Хронопис» — до 24 грудня.

Як повідомляв Харків Times, у вересні Харківська муніципальна галерея разом із партнерами відкрила виставковий осінній сезон масштабним проектом «No Табу. Оновлення», присвяченим ювілейному фестивалю NonStopMedia Х. У проекті взяли участь лауреати NonStopMedia різних років.

У листопаді відбулася виставка робіт харківського художника Вадима Петрова «Фасади та задвірки мегаполісу».