Піхотинці з-під Харкова візьмуть участь в навчаннях у Німеччині на харківських БТРах (відео, фото)

Фото: www.mil.gov.ua

Зведена механізована рота 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка сьогодні, 29 листопада, прибула до Об’єднаного багатонаціонального центру з підготовки підрозділів, що у Федеративній Республіці Німеччина. Піхотинці 92-ї ОМБр візьмуть участь в багатонаціональних навчаннях “Combined Resolve 16”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ЗСУ.

“Вперше Збройні Сили України в цих маневрах будуть представлені підрозділом, озброєним новітніми зразками бронетехніки вітчизняного виробництва ˗ БТР-4Е, БРЕМ-4РМ та санітарно-евакуаційною машиною БММ”, – йдеться у повідомленні.

Українські піхотинці діятимуть у складі американського батальйону сил BLUFOR. Також наші офіцери увійдуть до секцій розвідки, планування та логістики штабу цього батальйону.

Окрім того, в “Combined Resolve 16” братиме участь підрозділ від Сил спеціальних операцій ЗС України.

В ході навчань передбачено відпрацювання планування та управління багатонаціональними підрозділами під час пересування, розгортання в передбойові та бойові порядки, ведення оборонних і наступальних дій вдень та вночі.

Бронетранспортери БТР-4Е, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-4РМ та санітарно-евакуаційні машини БММ створені та виробляються Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова.

92-а окрема механізована бригада імені кошового отамана Івана Сірка базується у Клугино-Башкирівці під Чугуєвом.