Голова Патрульної поліції Харківської області поскаржилася на дефіцит кадрів

Фото: Патрульна поліція Харківської області

Патрульна поліція Харківської області зазнає нестачі кадрів. Ситуація настільки серйозна, що після Нового року, вулиці Харкова, можливо, взагалі не буде кому патрулювати.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Суспільного.

Про кадровий голод у Патрульній поліції регіону розповіла голова УПП у Харківській області Олена Стрижак на виїзному засіданні комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, яке відбулося 22 листопада в університеті Ярослава Мудрого.

“Щоденно у місто виїжджає 51 екіпаж патрульної поліції. І більше в мене немає. І станом на зараз хочу повідомити, що в мене за останні 10 місяців звільнилося в півтора раза більше працівників, ніж за минулий рік”, — сказала Стрижак.

Речник Патрульної поліції у у Харківській Дмитро Гайдук уточнив, що звільнилося близько 100 патрульних.

“Ми стикнемося після Нового року з тим, що будуть стояти приміщення Управління, транспортні засоби, не буде працівників поліції. Престижу професії немає через те, що у нас низька заробітна плата”, — розповіла Стрижак.

“І по некомплекту зараз кричуща ситуація. Допомогли купити транспорті засоби й Департамент патрульної поліції, і облрада, і так само міськрада надала фінанси на ремонтування транспортних засобів — ця проблема вирішена. В мене немає людей, хто буде їздити на цих машинах”, — додала Стрижак.

За інформацією сайту Патрульної поліції України, зарплатня патрульного у Харкові становить 13200 грн на місяць (без урахування податків).

Як повідомляв Харків Times, 22 листопада в університеті імені Ярослава Мудрого відбулося виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, на якому обговорювалися резонансні ДТП та проблеми підвищення безпеки на дорогах.

Учасник виїзного засідання нардеп Куницький на Porsche Panamera порушив ПДР поблизу перехрестя, де сталася страшна аварія за участю Зайцевої та Дронова.