У метро Харкова через неправильне носіння масок колишній поліцейський стріляв у студентів

Фото: focus.ua

Увечері 17 листопада 2021 року у метро Харкова стався конфлікт із приводу носіння масок, один із учасників якого кілька разів вистрілив в “опонентів”.

Про це  Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, конфлікт розпочався у вагоні метро, ​​приблизно о 23:00 між групою студентів та колишнім співробітником податкової поліції ГУ ДПС у Харківській області.

“Чоловік почав робити зазначеним особам зауваження щодо неправильного носіння ними масок. У свою чергу студенти почали нецензурно лаятися на адресу чоловіка”, – розповіли у прокуратурі.

На станції метро “Держпром” конфлікт загострився, і студенти почали штовхати чоловіка. Після чого екс-поліцейський дістав пістолет і вистрілили кілька разів нагору та в ногу одного зі студентів. Правоохоронцям, які прибули на місце, він пояснив свої дії необхідною самообороною.

У прес-службі Нацполіції області додали, що чоловік стріляв з травматичної зброї. Стрілку 44 роки, він мешкає у Харкові.

Розпочато розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього поліцейського за фактом хуліганства (ч. 1 ст. 296 КК України).

Санкція статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн), арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 12 листопада, 22-річний капрал поліції метрополітену відкрив стрілянину на станції метро “Наукова”. Він був роззброєний бійцями підрозділу ТОР і стверджував, що не повірив у реальність інших співробітників поліції. Колеги звинувачували його у вживанні наркотиків.

Під час обшуку в капрала поліції метрополітену, який стріляв минулої ночі на станції метро “Наукова”, знайшли психотропні речовини.

Фото: khar.gp.gov.ua