Двом жителям Ізюмського району загрожує позбавлення волі за 26 зрубаних акацій та ясенів

Фото: hk.npu.gov.ua

45-річний та 58-річний мешканці Ізюмського району стали фігурантами кримінальної справи про незаконну порубку дерев. 15 листопада слідчі повідомили їм про підозру у скоєнні цього злочину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

На незаконній порубці чоловіки попалися ще 1 вересня цього року. Наприкінці дня вони рубали акації та ясені у лісосмузі Ізюмського району, і мали намір вивезти дерева на припаркованому поряд автомобілі УАЗ. Але їхнім планам завадили поліцейські, яким повідомили про незаконну порубку. До приїзду правоохоронців чоловіки встигли зрубати 26 дерев.

Дозволу на проведення порубки у них не було. Завдані лісорубами збитки оцінили у 200 тисяч гривень.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев, скоєна за попередньою змовою групою осіб та спричинила тяжкі наслідки). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Як повідомляв Харків Times, старшого майстра Студенецького лісництва ДП «Ізюмське лісове господарство» підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК). Через незаконну порубку держава недорахувалася майже півмільйона гривень.

Фото: hk.npu.gov.ua