Війна в Україні: 14 порушень режиму припинення вогню, один воїн загинув

Минулої доби, 7 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, чотири з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Біля Павлополя ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів.

У районі населеного пункту Гнутове противник вів обстріл із гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а також за допомогою безпілотного літального апарату зробив скидання пострілів ВОГ-17.

Поблизу Водяного на Приазов’ї окупанти задіяли безпілотника та скинули постріл ВОГ-17.

Позиції наших воїнів біля Новозванівки, Причепилівки, Болотеного та Гранітного потрапили під обстріл з мінометів калібру 120 мм.

По Луганському ворожі війська відкривали вогонь із підствольних гранатометів.

Наші позиції біля Новолуганського ворог двічі обстріляв зі стрілецької зброї.

Неподалік Нижньотеплого та Пісків противник здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів.

У напрямку Золотого-4 окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно, типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям, ще двох поранено менш тяжко. Воїни перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я обох поранених – задовільний.

Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлюють щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну.

«Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріл», — сказано в повідомленні.

Станом на 7.00 8 листопада порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 6 листопада з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.