У Харкові затримали одесита, який обікрав багатоповерхівки на 5 мільйонів (фото, відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові затримали заїжджого злодія, якого підозрюють, як мінімум, у 20 крадіжках ліфтового обладнання із багатоповерхівок на території Харкова та Києва. Збитки комунальному господарству оцінюють у 5 з лишком млн. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За словами начальника управління карного розшуку ГУНП у Харківській області Романа Іващенка, встановлено, що 33-річний мешканець Одеської області викрадав ліфтове обладнання на території Київського, Шевченківського, Немишлянського, Індустріального та Основ’янського районів Харкова. За даними слідства, чоловіка раніше було засуджено за скоєння майнових злочинів.

«Затримали його 2 листопада безпосередньо після скоєння злочину на вулиці Саперній. В ході огляду автомобіля затриманого поліцейські вилучили рукавички, плоскогубці, кабель ліфтового обладнання у поліетиленових мішках», — розповіли у поліції.

Зловмисника обґрунтовано підозрюють у скоєнні не менше 20 крадіжок ліфтового обладнання з багатоповерхівок на території не лише Харкова, а й Києва. За попередніми даними, матеріальні збитки комунальному господарству оцінюють у суму понад 5 мільйонів гривень.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка) та затримали у порядку ст. 208 КПК. Санкція статті передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліцейські крали кабелі спецзв’язку.