Ситуація з коронавірусом у Харкові перебуває під контролем – Терехов

Ситуація, пов’язана з організацією боротьби проти пандемії коронавірусу в Харкові, непроста, але повністю контрольована.

Про це 28 жовтня у політичному ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1” заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

“Так, є складні моменти, але загалом ситуація під контролем. Міська влада робить все можливе, щоб наші медичні працівники та ковідні лікувальні заклади були забезпечені всім необхідним. Щотижня виділяємо гроші для боротьби з коронавірусом, фінансуємо всі заявки від медиків. Ми встановлюємо кисневі станції, збільшили кількість ліжко-місць для хворих на ковід, закупили кисневі концентратори, апарати ШВЛ та медикаменти. І я дуже вдячний нашим лікарям, середньому та молодшому медперсоналу, які не покладаючи рук рятують життя людей”, – зазначив Терехов.

Також секретар міськради повідомив, що у місті Харкові створені всі умови для вакцинації населення. Він нагадав, що на сьогодні організовано 34 пункти вакцинації у міських поліклініках, створені пункти вакцинації у торговельно-розважальних центрах, в аптеках та на ринках. В наявності є різні вакцини – “Pfizer”, “AstraZeneca”, “CoronaVac”.

“Харків’яни поступово вакцинуються. На сьогодні ми вакцинуємо близько 8 тисяч людей на добу. Загалом вакциновано близько 490 тисяч осіб. Хоча в суспільстві, звичайно ж, є різні думки щодо цього, у тому числі й категоричне неприйняття щеплень. Тому основне завдання влади, медиків, ЗМІ – змінити ментальність людей та пояснити, що вакцинуватися необхідно, оскільки це єдиний спосіб подолати пандемію, але найголовніше – зберегти своє здоров’я та своє життя”, – наголосив Терехов.

Також він підкреслив, що на виборах мера, які відбудуться 31 жовтня, дотримуватимуться всіх умов безпеки виборців: “У нас у неділю відбудуться вибори. Я прошу, щоб усі харків’яни спокійно прийшли на виборчі дільниці і віддали свої голоси”.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі програми підтвердив, що Харків контролює ситуацію з лікуванням пацієнтів із ковідом:

“Оскільки у Харківській області і, зокрема, у місті Харкові є значний ліжковий фонд, то вони його поступово нарощують, коли доходять до позначки у 65% завантаженості ліжок. Буквально цього тижня підключили ще дві додаткові великі лікарні, куди місто разом із ОДА доставляють кисневі станції”.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 29 жовтня виявили 203 026 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 497 — за минулу добу.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати центр вакцинації від коронавірусу.

29 жовтня на шістьох ринках Харкова починають працювати нові пункти вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.