В саду Шевченка дозволять відпочивати на газонах

Фото: Харків Times

В саду імені Шевченка в Харкові в наступному році з’являться спеціальні локації, де можна буде відпочити безпосередньо на газоні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Таке доручення сьогодні, 25 жовтня, дав Департаменту житлово-комунального господарства секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

«Наше комунальне підприємство «Харківзеленбуд» навесні наступного року облаштує кілька таких локацій в саду імені Шевченка. Там можна буде ходити, сидіти, лежати, проводити час з сім’єю або друзями. Особливість цих локацій в тому, що їх місце розташування періодично змінюватиметься, щоб дати траві можливість відпочити від навантаження. Відповідно, локації для відпочинку будуть з’являтися в різних частинах саду», – зазначив Ігор Терехов.

Раніше охорона саду імені Шевченка не дозволяла відвідувачам сидіти, ходити або лежати на газонах. Ця заборона навіть став темою передачі “Телебачення Торонто”.

16 вересня цього року харків’яни провели акцію, під час якої розгорнули рулон газону в саду Шевченка, і кожен бажаючий міг на ньому посидіти або полежати.

Як повідомляв Харків Times, поліція почала розслідування побиття чоловіка охоронцями саду Шевченка в центрі Харкова. Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство). Суд призначив покарання з випробувальним терміном обвинуваченому у побитті чоловіка охоронцеві саду Шевченка.