Терехов помітно наростив перевагу, – соціологи

Фото: www.city.kharkov.ua

У Харківському прес-клубі було презентовано результати нового соцопитування, за яким відрив рейтингу Терехова від Добкіна склав 30%.

Згідно з дослідженням соціологічної компанії HumanResearch, на майбутніх виборах мера Харкова за Ігоря Терехова готові проголосувати 55,8%, за Михайла Добкіна – 25,9%. Рейтинги всіх інших кандидатів виявилися нижче 4%.

“Потрібно відзначити, що всі три останніх соцопитування різних компаній показують дуже близькі результати. Є тенденція – Ігор Терехов помітно наростив свою перевагу. Звичайно, зберігається інтрига, чи буде другий тур або результат визначиться в першому. Багато в чому це залежить від того, чиї виборці більш дисципліновано підуть голосувати “, – заявив під час презентації результатів опитування в Харківському прес-клубі Олександр Кизилов, завідувач кафедрою соціологічних досліджень ХНУ ім. Каразіна.

Характерно, що 60% харків’ян упевнені в своїй готовності прийти на вибори, ще 11% припускають, що швидше за все прийдуть.

“Прийти на вибори повинен точно так же, як і вакцинуватися. Я проводжу таку аналогію з вакцинацією не випадково. Є різні вакцини, людина може вибрати ту, якої він більше довіряє. Точно так же обов’язково потрібно і вибрати того кандидата, якого Ви вважаєте найбільш гідним”, – закликав харків’ян керівник соціологічної кампанії” NewImageMarketingGroup “Олег Сінгаюк.

Також соціологи зазначили характерний для Харкова тренд – вже не перший рік, відповідаючи на питання “Як Ви вважаєте, як розвиваються події в Україні та в Харкові – в правильному чи неправильному напрямі?”, Вони проявляють набагато більш оптимістичне ставлення до подій в рідному місті, ніж в цілому по країні. Якщо події в Україні в позитивному контексті оцінює тільки 17% опитаних, то по відношенню до Харкова таких майже в три рази більше – 49%.

Опитування було проведено компанією Human Research з ініціативи Харківської соціологічної мережі в період з 12 по 22 жовтня 2021 р дослідженні взяли участь 1613 харків’ян. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,6%.