У Харкові поліція шукає вибухівку в опорних COVID-лікарнях

Фото: ХарківTimes

9 жовтня в Харкові аноніми повідомили про закладення вибухівки в опорних лікарнях, де лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах. Пізніше цю інформацію підтвердили в прес-службі обладміністрації та Нацполіції.

Згідно з повідомленням в соцмережах, серед “замінованих” медустанов – обласна клінічна інфекційна лікарня, Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення (Чорнобильська лікарня), обласна дитяча інфекційна лікарня, Харківська клінічна лікарня на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

У Департаменті охорони здоров’я ХОДА повідомили, що, незважаючи на анонімні повідомлення, медична допомога пацієнтам надається в повному обсязі.

“Ніхто з хворих не постраждав. Медики працюють повноцінно. На процес госпіталізації хворих з коронавірусом ця ситуація не вплинула.” – розповіли в обладміністрації.

У прес-службі Нацполіціі області розповіли, що аноніми «замінували» в Харкові сім лікувальних установ і супермаркет. Повідомлення про закладення вибухівки в лікарнях і магазині надійшло на електронну пошту поліції 9 жовтня, приблизно о 13:10.

Слідчо-оперативні групи та фахівці вибухотехнічного управління проводять огляд приміщень і прилеглої території.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові після чергового хибного повідомлення про закладення вибухівки в одному з будинків по вулиці Шевченка затримали лжемінера, який 16 раз дезінформував поліцію повідомленнями про закладення вибухівки в будівлях судів, сервісного центру МВС.

Київський районний суд відправив харківського лже-мінера до СІЗО з правом внесення застави в розмірі 567 500 грн.