22-річний житель Краснограда продавав покупцям повітря замість дров

Фото: penyok.com.ua

У Харківській області 22-річний шахрай обіцяв продати дрова, але зникав одразу після того, як отримував гроші, залишивши покупців ні з чим.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Покупців він шукав в соцмережах і погоджувався на поставку товару на умовах повної передоплати. За грошима приїжджав особисто, обіцяючи в короткі терміни поставити дрова. Але обіцянки він не виконував, а покупців, які намагалися або отримати товар, або повернути гроші, блокував.

“За попередніми підрахунками, таким чином він ошукав щонайменше трьох людей. Фігуранту вдалося привласнити понад 18 тисяч гривень”, – розповіли в поліції.

Жертвами шахрая стали жителі Красноградського району. За допомогою до поліції потерпілі почали звертатися в липні цього року. Під час розслідування фактів шахрайства оперативники встановили, що 22-річний житель Краснограда в кінці серпня обікрав місцеве кафе. Вночі він віджав вхідні двері, проник до приміщення і вкрав гроші з каси і алкогольні напої. Нанесений їм збиток оцінили в 2 тисячі гривень.

22-річному жителю м Красноград поліцейські повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство) та ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка). Максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Як повідомляв Харків Times, харків’янин «продавав» через інтернет неіснуючі дрова і прикраси.