Правоохоронці припинили у Харкові роботу АЗС, на якій незаконно збували пальне (фото)

Правоохоронці припинили на території Московського району Харкова діяльність автозаправної станції, де незаконно збували пальне.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Незаконну АЗС викрито у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного зберігання з метою збуту незаконно виготовленого пального (ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради гаражному кооперативу було надано у власність на безоплатній основі земельну ділянку для будівництва та експлуатації гаражів. Вартість ділянки складає 7,5 млн грн. Однак засновники кооперативу гаражі так і не побудували, але облаштували автозаправну станцію зі стаціонарним обладнанням, з якої здійснювався незаконний продаж паливних матеріалів. Крім того, вони створили мережу зі збуту пального на території району за допомогою спеціально обладнаних автомобілів.

“На території незаконної автозаправної станції проведено обшуки, у ході яких вилучено бензовоз, розрахований на перевезення 5 тон пального, у якому містився бензин, а також чорнові записи, що свідчать про протиправну діяльність, і грошові кошти”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо арешту вилученого майна, встановлюється походження пального. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення. Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції №2, оперативний супровід здійснюють співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

“Крім того, триває досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Харківської міської ради (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу)”, – йдеться у повідомленні.