У Харкові хулігану за напад на “швидку” загрожує до п’яти років в’язниці

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові на вулиці Луї Пастера 26-річний чоловік напав на швидку допомогу, яка приїхала до важкого пацієнта. Він не зміг пояснити мотиви свого вчинку слідству і тепер буде спілкуватися з суддями.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про напад на швидку надійшло до відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 15 вересня близько 17:00 від медсестри. Бригада піднялася на шостий поверх до лежачого пацієнта, якого треба було доставити до лікарні. Водій піднявся в квартиру разом з медиками, щоб допомогти їм донести хворого до карети швидкої.

Поки їх не було на місці, до спецавтомобіля підійшов 26-річний чоловік і почав бити ногами по машині. Експерти оцінили завдані їм збитки в 32 тисячі гривень. Під час нападу дебошир був п’яний.

У поліції провели досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство). Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

30 вересня слідчі направили кримінальне провадження з обвинувальним актом до суду.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові кілька чоловіків напали на автомобіль швидкої допомоги, а навколишні знімали це на відео.