Справу про освітлення на проспекті Гагаріна в Харкові скеровано до суду

Фото: Василій Голосний

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника директора одного з департаментів Харківської міської ради та чотирьох керівників приватних структур, обвинувачених у привласненні й розтраті майна, заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст . 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Йдеться про те саме розслідування ремонтів та освітлення багатоквартирних будинків на проспекті Гагаріна, що тягнеться вже більш року. Тоді в акти виконаних робіт вносилися завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт, використаних матеріалів та їх вартість. Ці акти підписувалися усіма учасниками угоди. На їх підставі підрядні організації, що перемогли у тендерах на виконання робіт, отримували кошти з бюджету.

«За час протиправної діяльності фігуранти заволоділи понад 1,3 млн грн бюджетних коштів», – стверджують у поліції.

На моменту передачі справи до суду змінився ймовірний організатор злочинної схеми – раніше таким вважали керівника одного з департаментів міськради, зараз же у цій ролі фігурує приватний підприємець.

Так чи інакше, всім учасникам групи може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років.

Як повідомляв Харків Times, 8 травня 2020 року правоохоронці провели одночасно 20 обшуків в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків у Харкові. Матеріальні збитки бюджету міста Харкова склав понад 800 тис. гривень.

Прокуратура повідомила про підозру одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської, якого підозрюють у заволодінні понад 800 тис. гривень бюджетних коштів.

11 червня 2020 року правоохоронці провели вісім додаткових обшуків у справі про п’ятикратне завищенні цін за світлове обладнання при виконанні робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків в Харкові.

Наприкінці грудня минулого року прокуратура відзвітувала про завершення розслідування та передачу справи до суду. Але підозрюваних тоді було троє, а збиток оцінювався у 800 тис. гривень.

У середині вересня число підозрюваних у цій справі зросло до п’яти осіб, завдані збитки збільшилися до 1,3 млн гривень, а організатором злочинної схеми вважався чиновник міськради.