Справа харківського чиновника-хабарника: ще 100 тисяч на користь держави та новий арешт

За рішенням суду з екс-начальника департаменту капітального будівництва Харківської обладміністрації до держскарбниці стягнуто 100 тис. гривень. Крім того, збільшено розмір застави, під яку Андрій Винниченко може вийти з-під варти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі НАБУ.

За клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід колишньому директору департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації Андрію Винниченку, обвинуваченому в закінченому замаху на шахрайство та підбурюванні до дачі неправомірної вигоди в сумі 1,32 млн гривень.

Оскільки обвинувачений не вніс частину застави до того ж відмовився від носіння електронного засобу контролю (пряме порушення обов’язків), колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора і застосувала до екс-посадовця запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі 737 750 гривень.

Також ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора про стягнення на користь держави 100 тис. гривень.

Загалом у зазначеному провадженні з липня по жовтень поточного року за клопотанням прокурорів на користь держави стягнуто 220 тис. гривень.

Обвинуваченого було взято під варту у залі суду.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 3 на 4 серпня 2020 року за підозрою в корупції був затриманий директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної держадміністрації Андрій Винниченко.

За даними НАБУ, Винниченко вимагав 1,32 млн грн неправомірної вигоди за підключення електроустановок приватного підприємства до електричних мереж.

Винниченко повідомили про підозру у вчиненні злочинів за кількома статтями КК: ч.2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство) ч.2 ст. 15 в., Ч.4 ст.27; ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 369 (закінчений замах на пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Вищий антикорупційний суд відправив Андрія Винниченка під варту з можливістю вийти під заставу в розмірі 630 тис. грн, що вдвічі менше суми хабара, за який його затримано.