В помічників нардепа Куницького у Харкові проходять обшуки – ЗМІ

Фото: i.ytimg.com

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) сьогодні, 28 вересня, проводять обшуки в Харкові. У ЗМІ повідомляють, що обшуки стосуються помічників нардепа Олександра Куницького – гендірктора компанії “Автоентерпрайз” Дмитра Ніконова та депутата Харківської міськради від партії «Слуга народу» Аліни Мустафаєвої.

Як стало відомо Харків Times з повідомлення прес-служби НАБУ, слідчі дії, санкціоновані слідчим суддею Вищого антикорупційного суду, проводяться «в рамках розслідування можливого одержання неправомірної вигоди, а також можливого ухилення від сплати податків, легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, та можливого незаконного збагачення»(ч.4 ст.368, ч.1 ст.212, ч.1 ст.209, ст.368-5 КК).

Інших подробиць правоохоронці не повідомляють, «з огляду на таємницю слідства».

Однак, виданню «Українська правда» через свої джерела вдалося з’ясувати, що мова йде про обшуки у компанії “Автоентерпрайз», генеральним директором якої є помічник народного депутата Олександра Куницького Дмитро Ніконов, а також вдома в самого Ніконова та ще в однієї помічниці Куницького – депутата Харківської міськради, «слуги народу» Аліни Мустафаєвої.

«Ніконов заявив, що нічого не знає, а НАБУ відібрало в нього два телефони й ноутбук і зламало двері будинку», – повідомляє видання.

Як повідомляв Харків Times, увечері 19 червня в Харкові, на вулиці Новоолександрівській сталася стрілянина – один водій поранив іншого в конфлікті через паркувальне місце. Видання Police Control Ukraine стверджує, що стрілянину влаштував помічник народного депутата від «Слуги народу» Олександра Куницького – Дмитро Ніконов. Ніконов також є директором ТОВ «Автоентерпрайз», яке займається експлуатацією зарядних станцій для автомобілів.

У грудні Харківська міська рада звинувачувала Аліну Мустафаєву в «намаганні дискредитувати міську владу».