У Чугуївському районі впіймали браконьєра з 77 кілограмами риби (фото)

На Оскільському водосховище водний патруль виявив браконьєра з 77 кілограмами незаконного вилову. Збиток державі оцінюють майже у 63 тисячі гривень. Відкрито кримінальне провадження.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Вчора, 22 вересня співробітники сектора поліцейської діяльності на воді Чугуївського райуправління під час патрулювання Оскільського водосховища поблизу селища Борова на службовому катері виявили човен з мотором. Плавзасобом керував 27-річний чоловік. У човні знаходилися дві пластмасові бочки, наповнені рибою у сітях.

За підрахунками інспекторів рибагентства, збиток, заподіяний державі, склав більш 62,8 тис. гривень.

Човен та улов вилучено.

Представники рибагентства склали на правопорушника адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (порушення правил використання об’єктів тваринного світу). Санкція статті передбачає накладення штрафу від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Поліцейські внесли відомості за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 КК (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає накладення штрафу або обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові прикрили контрабандну торгівлю товарами для туризму та риболовлі.

На Печенізькому водосховищі запрацювала водна поліція.